Selectați limba dvs

ESREDA

ESREDA

 AGIFER este membră a ESReDA (Asociația Europeană de Siguranță, Fiabilitate și Date) http://www.esreda.org și a grupului de lucru al acesteia „Previziuni în Siguranță” din anul 2016. 

  1. În perioada 9-10 octombrie 2018, AGIFER împreună cu Grupul de lucru menționat au organizat la București, al 55-lea Seminar ESReDA, cu titlul: Investigarea accidentelor și învățarea pentru îmbunătățirea managementului de Siguranță în Sisteme Complexe: provocări rămase.Peste 80 de participanți din 15 țări (Brazilia, Israel, Franța, Germania, Lituania, Norvegia, Portugalia, Italia, Țările de Jos, Finlanda, Republica Cehia, Belgia, Suedia, Anglia și România), au contribuit cu prezentările, discuțiile și expertizele lor în revizuirea stadiului tehnicii în domeniu, încercând să răspundă la întrebarea referitoare la provocările rămase în ceea ce privește investigarea accidentelor și a lecțiilor ce trebuie învățate din aceste investigații.
  1. În anul 2020, grupul de lucru a finalizat studiile și analizele efectuate, elaborând lucrarea „Enhancing Safety: The Challenge of Forseight” https://www.esreda.org/wp-content/uploads/2021/01/ESReDA-foresight-safety-report.pdf
  2. Începând cu anul 2020, ESReDA a lansat un nou Grup de lucru pentru a aborda relațiile dintre „riscuri”, „cunoștințe” și „management”. Domeniul de aplicare va fi de interes pentru proiectanții și operatorii de sistem, manageri, personal de întreținere, avocați, asiguratori și autorități de reglementare și mulți alții care lucrează în sectoarele de siguranță și securitate inclusiv în managementul dezastrelor naturale. AGIFER susține activitatea acestui grup de lucru.